In de voormiddag heb ik genoten van een workshop beeld.
Workshop beeld
Dit was een zeer boeiende workshop. Deze workshop werd gegeven op het niveau van kinderen uit de lagere school. We starten met een klassikale opdracht. Iedereen tekende op een groot bruin papier een buik. Daarna moesten we doorschuiven in wijzersin. Op de tekening van mijn buur tekende ik 2 benen. Zo werd er de hele tijd doorgeschoven tot we terug aan onze eigen tekening kwamen. Iedereen keek naar zijn eigen reslutaat, iedereen zijn tekening is anders. Er waren creatieve mannentjes ontstaan.
Bij het personage dat ontstaan is kan je verschillende opdrachten geven aan de leerlingen om dieper in te gaan op de teken-/ schilderopdracht.
- Je kan je personage een naam geven.
- Je kan bij het personage bewegingen bedenken.
-Het personage kan je ook in 3D met verschillend materiaal gemaakt worden. bv: stof, klei, ..
- Je kan er muziek aan verklanken
-Een verhaal uitschrijven bij het personage
Het doorschuifsysteem is voor de leerlingen die weinig inspiratie hebben een goede methode. Ze moeten niet constant nadenken over hoe de tekening er gaat uitzien. Hoe het resultaat er uiteindelijk uitziet, weet niemand. De leerlingen kunnen het resultaat op voorhand niet in hun hoofd bedenken, het is leuk om te zien wat er uiteindelijk van geworden is.
Na deze oefening verdeelde we ons in groepjes en mochten we kleren uit de jaren 60 ontwerpen met verschillend materiaal. In elke hoek lag er een ander hoofdmateriaal o.a. plastic, papier, buizen, wol en rietjes. Bij elke hoek moest je ook een ander kledingstuk maken bv: een hoofddeksel, schoenen, een riem, .... In elke groep mocht er één iemand in de rol kruipen van model, ontwerpen of uitvinder. Als we veranderde van hoek, kregen we ook een andere rol. Zo werd iedereen eens model, ontwerper en uitvinder. Ik vond dit een hele boeiende opdracht, het was zeer fijn om kleren te ontwerpen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten